Luontotoiminnan toinen viikko

Luontotoiminnan toinen viikko on tullut päätökseen ja fiilikset ovat yhä katossa! Viikko oli täynnä tekemistä ja hyvää mieltä. Luontotoiminnan kolmas viikko lähtee käyntiin Viikin nuorisotalolla! Kiitämme vielä kaikkia osallistujia ja toivomme, että pääsette mukaan myös Viikkiin.

Maanantai lähti käyntiin reippaasti. Aamupäivällä veistimme upeita miekkoja, taikasauvoja ja valtikoita metsästä löytyneistä kepeistä. Ohella tuli opittua mm. puukon käsittelyä ja turvallisuussääntöjä. Iltapäivästä ohjelmassa oli rastirata, jossa opimme paljon uutta eläimistä ja niiden asuinpaikoista sekä Suomen eri lintulajeista.

Tiistai alkoi rauhallisesti asfalttiliiduilla väritellen sekä puistossa leikkien. Kuumalla säällä muistettiin myös juoda kunnolla vettä ja pysytellä välillä varjossa. Iltapäivällä lähdettiin pienelle metsäretkelle. Sen varrella rakensimme luonnonmateriaaleista hyönteishotellit, jotka lapset saivat lopuksi viedä kotiin.

Keskiviikkoaamu alkoi mölkyn sekä muiden ulkoleikkien parissa. Mölkky oli uusi tuttavuus monelle, mutta peli saatiin haltuun nopeasti. Iltapäivästä lähdimme leppoisalle retkelle tutulle Longinojalle, jossa rakensimme uuden erän yhä vain hienompia kaarnaveneitä. Ojalla opimme myös solmuja, puukonkäyttöä sekä siihen liittyviä turvallisuusohjeita.

Viikon viimeinen ohjelmapäivä oli selkeästi muita rauhallisempi. Sää oli huomattavasti huonompi, kuin edeltävinä päivinä, eikä aamulla siksi ollut erityistä ohjelmaa. Iltapäivästä kuitenkin kirkastui ja pääsimme tuunaamaan kangasrepuista persoonallisen näköisiä kangastusseilla. Reput sai ottaa mukaan kotiin. Päivän päätteeksi pidimme perinteisen bingon, jonka voittajat saivat kahvila Linnunpesästä haluamansa juoman ja leivoksen.

Viikko 3

Lähtö aina Viikin nuorisotalon ja kirkon väliseltä sisäpihalta, osoite: Agronominkatu 3

Huom. Ohjelmassa on säävaraus ja se voidaan peruuttaa huonon sään takia.

23.6. Veistämistä klo 10-12 & retki ponitallille klo 12.40-14.30

24.6. Retki lähimetsään klo 10.15-12.00 & leikkimieliset olympialaiset klo 13.00-14.30

25.6. Luontotaidetta klo 10.00-12.00 & retki Viikin ojalle klo 12.30-14.30