Luontotoiminnan ensimmäinen viikko

Luontotoiminnan ensimmäinen viikko on nyt kasassa ja fiilikset ovat mahtavat! Kiitos kaikille toimintaan osallistuneille ja toivottavasti nähdään taas ensiviikolla!

Ensimmäinen viikko oli täynnä hauskaa toimintaa, luonnonläheisiä ilon hetkiä sekä yhteisiä kesäpäiviä. Alkuviikosta satoi, joten ensimmäisen päivän aamupäivällä ehdimme vain istuttaa kasveja. Sateen saavuttua siirryimme sisätiloihin askartelemaan. Saimme tehtyä hienoja origameja, ystäväkoruja sekä piirrustuksia!

Tiistaipäivä alkoi yhteisillä leikeillä, kuten kirkonrotalla ja tervapadalla. Iltapäivällä teimme retken metsään, jonka tarkoituksena oli kerätä luonnon väripaletti. Matkalla opimme mm. Suomen käärmeistä, punkeista ja muista hyönteisistä. Keräsimme erittäin hienoja väripaletteja ja luonnosta löytyi yllättävän monta eri väriä! Ohjelmien väleissä kerkesimme myös nauttia puiston keinuista.

Keskiviikkoaamun aloitimme istuttamalla herneitä ja taiteilemalla asfalttiin liiduilla kauniita kuvioita. Iltapäivän kuumuuden varjossa lähdimme leppoisalle retkelle lähellä olevalle Longinojalle. Ojalla teimme yhdessä kaarnaveneitä, jotka lähetimme matkaan pitkin puroa. Opimme käyttämään puukkoa ja kaikkien veneet pysyivät reippaasti pinnalla.

Torstaina oli todella kuuma, joten aamupäivä meni rauhallisesti asfalttiliiduilla piirellessä. Myöhemmin päivällä teimme retken tunnetulle ankkalammelle. Lammella opimme paljon uutta kivaa sorsista ja muista linnuista. Tiesittekö, että sorsille ei saa syöttää leipää? Jatkoimme matkaamme lähellä olevaan metsään, missä rakensimme suuren majan! Rakennustavarat etsimme yhteistyöllä lähiympäristöstä. Iltapäivällä leikit jatkuivat vielä puiston puolella.

Ystävällisin terveisin kesätyöntekijät Inka ja Wilma!

Viikko 2

15.6. Veistämistä & rastirata

16.6. Kukkaseppeleitä & rakennetaan hyönteishotelli

17.6. Linnunpöntön rakentamista Retki Longinojalle klo 13 & mölkkyä

18.6. Luontohetkeilyä & rastirata