Pihlajamäen nuorisopuiston skeitti- ja dirttiradat suljetaan

Skoottausta nuorisopuistossa heinäkuussa 2018

Skeittipuiston kunto on syyskuun aikana tehdyssä kuntotarkastuksessa todettu niin huonoksi, että Helsingin kaupungin nuorisopalvelut sulkee Pihlajamäen nuorisopuiston skeitti- ja dirttiradat 24.9.2018 alkaen. Samalla aloitetaan selvitys jatkotoimista, jolla puisto saadaan turvalliseen käyttöön.

Pihlajamäen nuorisopuistossa viikolla 38 tehdyn kuntotarkastuksen perusteella skeittipuiston kunto on todettu aiempaa arviota selkeästi huonommaksi. Skeittipuiston rakenteet ja asfalttipinta ovat kuluneet käytössä ja säiden armoilla niin paljon, että skeittipuisto ei ole turvallinen käyttäjille. Skeittipuiston kokonaiskunto on tällä hetkellä sellainen, ettei osittaisista korjauksista ole apua. Suljettavan puiston alue aidataan ja sinne laitetaan asiasta tiedottavat kyltit.

 

 

 

15 kommenttia kirjoitukseen ”Pihlajamäen nuorisopuiston skeitti- ja dirttiradat suljetaan

 1. Onpa ikävä uutinen. Pihlajamäen skeittipuisto on ollut harvoja vaneripinnotteisia isompia ja monipuolisempia skeittipikkoja pääkaupunkiseudulla, jonne ollaan tultu läheltä ja pidemmältä. Monipuoliset rampit ovat antaneet haastetta ja mahdollisuuksia erilaiseen harjoitteluun. Toivottavasti pihlajamäen skeittiparkki saadaan pysymään sellaisena myös jatkossa. Myös suomen ainoa iso vertti on turvattava jatkossa!

 2. Juni Scott sanoo:

  Oikein, mutta ensi kerralla skeittiparkki kannattaa rakentaa betonista! Suomalaista betoniparkkien osaamista edustavat mm. Concrete Proof ja Suomen Skeittibetoni -yritykset.

 3. Riku sanoo:

  Savelan maaperä ei kanna betonia, siksi tehtiin vanerista uudet kamat viimeksikin kun uusittiin niitä.

  Tässä on kaupungin toimesta toimittu vähän idioottimaisesti, harrastajat on saaneet tämän infon vasta uutisessa, kaupunki ei ole yrittänyt yhdessä hakea ratkaisuja vaan mielivaltaisesti päättänyt purkaa rampit.

 4. Leena E sanoo:

  Ollaanko koko puisto tosiaan sulkemassa? Minirampeissa on ihan uudet pinnat ja verttiä on kunnostettu jatkuvasti skeittareiden toimesta. En ihan ymmärrä? Ja juu betoni on toki kestävämpää, mutta nelimetrinen vertti betonista? Ei kiitos. Toivon todella että vertti säilytetään sellaisenaan, en ole nähnyt Suomessa vielä toista vastaavaa harrastuspaikkaa.

 5. T Sarrala sanoo:

  Vanerinen parkki tulee säilyttää ja toivottavasti se päästään avaamaan taas pian. On todella ikävä trendi, että kaikki vaneriparkit muutetaan betonisiksi. Savelassa on turvallista ja ilo ajaa juuri sen materiaalin takia, kun kamat eivät hajoa eikä ole aivan verillä pikku kompastuksen jälkeen. Vaneri liukuu ja joustaa hieman alla siihen jysähtäessä, mutta betoni syö sun ihon ja pysäyttää turvallisen liu’un kuin seinään. On aivan eri asia ajaa vanerista verttiä kuin samaa betonisena. Vertti ramppi on uniikki harrastuskohde, jolle tullaan pitkän matkan päästä, minä myös. Varsinkin verttiajajille ainoan kohteen katoaminen on katastrofi.

 6. T Sarrala sanoo:

  Vanerinen parkki tulee säilyttää ja toivottavasti se päästään avaamaan taas pian. On todella ikävä trendi, että kaikki vaneriparkit muutetaan betonisiksi. Savelassa on turvallista ja ilo ajaa juuri sen materiaalin takia, kun kamat eivät hajoa eikä ole aivan verillä pikku kompastuksen jälkeen. Vaneri liukuu ja joustaa hieman alla siihen jysähtäessä, mutta betoni syö sun ihon ja pysäyttää turvallisen liu’un kuin seinään. On aivan eri asia ajaa vanerista verttiä kuin samaa betonisena. Vertti ramppi on uniikki harrastuskohde, jolle tullaan pitkän matkan päästä, minä myös. Varsinkin verttiajajille ainoan kohteen katoaminen on katastrofi

 7. Marius Kokko sanoo:

  Tietämättä yhtään mitään Helsingin Kaupungin suunnitelmista ja aikatauluista Savelan Freestylepuiston suhteen haluaisin kuulla mikä on Helsingin Kaupungin näkemys tämän Suomen suurimman BMX Freestyle Park -lajille sopivan harrastuspaikan korvaamiseksi uudella ja miten Helsingin Kaupunki aikoo varmistaa, että BMX:n erityistarpeet otetaan huomioon Savelan mahdollisen uuden Freestyleparkin suunnittelussa ja toteutuksessa?

  Lajin leppoisan harrastamisen lisäksi BMX Freestyle Parkissa kilpaillaan mm. Kansainvälisen pyöräilyunionin UCI:n alaisuudessa Maailman Cupin pisteistä. BMX Freestyle Park on mukana myös Buenos Airesin 2018 Nuorten olympialaisissa ja Tokion 2020 olympialaisissa. Suomesta ei vielä näissä kilpailuissa kuskeja mukana ole, mutta BMX:n harrastajamäärät ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuodet, joten tulevaisuudessa Suomestakin voi nousta lahjakkaita kansainvälisen tason BMX Freestyle Park -urheilijoita, mikäli innokkaille junioreille mahdollistetaan lajin vaatimat harjoitteluolosuhteet.

  Kahden nuoren Savelassa viihtyvän BMX-harrastajan isänä on pakko olla huolissaan tästä uutisesta ja on todella sääli jos lajin ainoa Suomessa oleva varteenotettava harrastus- ja harjoitteluympäristö hävitetään.

 8. Elias sanoo:

  Miksei tätä korjattu ajoissa?

 9. Terve kaikki!

  HELride Collective (ent. Helsingin rullalautailijat ry) on yhteydessä kaupunkiin asian tiimoilta. Samoin yhteydessä ovat tietojeni mukaan niin Vert Riders Ry kuin Kampi BMX (eli tämän parkin lokaalit!). Useat tahot harrastajien puolelta siis selvittelevät asiaa, eiköhän tähän siis joku roti saada!

  Jos tarvis, meihin saat yhteyden:
  helridecollective@gmail.com

 10. Pete sanoo:

  HELride Collective (ent. Helsingin Rullalautailijat ry jonka puheenjohtaja olen) on yhteydessä kaupunkiin asiasta.

  Tietojeni mukaan yhteydessä ovat myös Vert Riders ja Kampi BMX (eli parkin lokaalit!!!).

  Asiaa siis selvitellään harrastajien puolelta useasta suunnasta joten tähän siis joku roti saada! 😀

  HELride Collectiveen saatte tarvittaessa yhteyden:
  helridecollective@gmail.com

 11. Joonas sanoo:

  Älkää nyt ihmeessä menkö purkamaan taas yhtä skeittipuistoa.

 12. Lea Packalén sanoo:

  Moi teille ja kiitos kaikille kommentoijille. Tämä parkin sulkeminen on todella harmittava asia, mutta kunto on nyt todella huono. Olemme järjestämässä tapaamisen lajiharrastajien kanssa, mutta päivä ei ole vielä varmistunut. Ilmoitan heti täällä kunhan se selviää.

  Lea Packalén
  toiminnanjohtaja
  Nuorisopalvelut / Pohjoinen nuorisotyö
  Viikin nuorisotyöyksikkö
  Kulttuuri ja vapaa-aika
  Helsingin kaupunki

  +358 9 310 89084
  lea.packalen@hel.fi
  PL 71403, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI
  Käyntiosoite: Moreenitie 2

 13. Vuodesta 95... sanoo:

  Jos Toi suljetaan, niin jengi lähtee keikkaa bensiksii!

 14. Lea Packalén sanoo:

  Tapaamisen ajankohta on varmistunut

  Info- ja keskustelutilaisuus Pihlajamäen nuorisopuiston skeitti- ja dirttiratojen sulkemisesta pidetään maanantaina 8.10. klo 17.30-19.30.

  Paikkana on nuorisopuiston kokoontumiskeskus, Jengipolku 8, 00710 Helsinki.

  Käydään läpi kuntotarkastuksen tulokset ja ajankohtainen tieto nuorisopuiston skeitti- ja dirttiratojen tilanteesta.

  Paikalla ovat nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka, Pohjoisen nuorisotyön aluepäällikkö Heidi Hållman, Viikin nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Lea Packalén ja Pihlajamäen nuorisopuiston vastaava ohjaaja Erkki Laukkanen.

  Tervetuloa!

 15. Otto Remes sanoo:

  Täällä ei kyllä mikään ole adiattu, ja hyvin näyttää porukka rullaavan. Mikä homma tää nyt on, katoaako vertti, mitä tapahtuu ja milloin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *