Kahvilan takaa

Monien kahvila Linnunpesän asiakkaiden yllätykseksi kaikki kahvilan leivonnaiset aina raparperipiirakasta suklaakakkuun ja korvapuusteihin leivotaan itse kahvilassa. Nuorisopuiston kesätyöntekijät ovat päässeet toteuttamaan luovuuttaan herkullisten leivonnaisten valmistamisessa ja he ovatkin leiponeet niin “tavallisia” kuin vegaanisiakin herkkuja kuluneen kesän aikana. Työntekijöille varmasti mieleenpainuvin luomus tältä kesältä on ollut kesäkuun työntekijöiden loman alkamista juhlistanut suussa sulava vegaaninen suklaakakku, joka koristeltiin lähialueen kukin ja marjoin.

Kenties suosituimpia kaikista kahvilan tuotteista ovat kuitenkin olleet itse tehdyt korvapuustit, joista on nähty ja maisteltu useita eri versioita niin kesä- kuin heinäkuussakin. Lukijoidemme iloksi, julkistamme nyt yhden monista kesän aikana käytetyistä korvapuustiresepteistä. Taitavat kesäleipurimme eivät ole edes käyttäneet vaihekohtaisia ohjeita korvapuustien leipomiseen, joten saatavillamme on ainoastaan tiedot ainesosista. Ehkä tässä lieneekin salaisuus puiston ainutlaatuisten korvapuustien takana.

Kahvila Linnunpesän korvapuustit

Taikina:

5 dl kauramaitoa

2ps kuivahiivaa

1 1/2dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

13 dl vehnäjauhoja

125g kasvisrasvalevitettä

Täyte:

5og kasvisrasvalevitettä

1 dl sokeria

2 rkl kanelia

raesokeria

Kokeilkaa ohjetta kotona ja testatkaa, onnistuvatko korvapuustit yhtä hyvin kuin kahvilassa! Seuraa Pihlajamän nuorisopuiston kuulumisia Instagramissa ja Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *