Heinäkuun kesätyöntekijöiden esittely

Kuun vaihtumisen myötä myös nuorisopuiston kesätyöntekijät ovat vaihtuneet, kun kesäkuun työntekijät ovat päässeet lomalle ja uudet kesätyöntekijät ovat tulleet jatkamaan kesäkuussa aloitettua toimintaa loppukesän ajaksi. Tuttuun tapaan Pihliksen nuorisopuistossa työskentelee heinäkuunkin ajan kaksi nuorta kahvilan tiskin takana, kaksi nuorta liikuntatoiminnan parissa, kaksi nuorta freestyleparkissa sekä yksi nuori viestinnän saralla. Tämän lisäksi puistossa työskentelevät yleismies Mertsi sekä nuorisotyönohjaaja Eki, jotka varmistavat, että puiston toiminta rullaa sujuvasti koko kesän ajan.

Freestyleparkissa työskentelevät Sam ja Anton, jotka vastaavat urheiluvälineiden lainaamisesta parkin puolella ja antavat myös skeittiopetusta. Molemmat heistä ovat skeitanneet jo yli kahdeksan vuoden ajan. Sam kertoo hakeutuneensa kesätöihin freestyleparkkiin, sillä skeittaus on hänellä lähellä sydäntä. Anton taas sanoo halunneensa päästä palaamaan skeittauksen pariin muutaman vuoden tauon jälkeen ja hakeneensa siksi freestyleparkiin kesätöihin. Poikien mukaan parasta kesätyössä on, että he pääsevät olemaan muiden nuorten kanssa ja tekemään sitä, mitä he tekisivät vapaa-ajallakin. Heidän mielestään olisi mukavaa tehdä samankaltaista työtä skeittauksen parissa myös tulevaisuudessa.

Kahvilasta taas löytyvät Ria ja Venus, jotka mahdollistavat sen, että puistossa kävijät pääsevät nauttimaan paikan päällä valmistetuista herkuista Café Linnunpesässä. Kahvilatyö on jo toinen kesätyö sekä Rialle että Venukselle, jotka ovat molemmat työskennelleet aikaisemmin suoramarkkinoinnin parissa. Rian mukaan kesätyö nuorisopuistossa on paljon mukavampaa ja rennompaa aikaisempaan työhön verrattuna, sillä nyt hän pääsee toteuttamaan itseään vapaammin ja kohtaamaan asiakkaita kasvotusten puhelinlinjojen sijaan. “Parasta työssä on se, että pääsee viettämään aikaa ihmisten kanssa ja tekemään ruokaa”, sanoo Ria. Venus lisää myös työympäristön olevan todella viihtyisä ja molempien mielestä työkaverit ovat suuri plussa nuorisopuistossa työskentelyssä. Venus ja Ria toivovat pääsevänsä tapaamaan paljon ihmisiä heinäkuun aikana, mutta kummallakaan ei ole suurempia ennakko-oletuksia työn suhteen. Molemmat voisivat nähdä itsensä työskentelemässä kahvilassa myös tulevaisuudessa, sillä he pitävät kahvilatyön tunnelmasta ja ihmisten kanssa olemisesta.

Liikuntatoiminnan parissa työskentelevät Joonas ja Tuomas, jotka ovat Pihlajamäen nuorisopuistolla kahdesti viikossa.  Nuorisopuistossa he järjestävät ohjattua liikuntaa lapsille ja nuorille tiistaisin ja torstaisin kello 12-14 ja loput ajasta he työskentelevät Viikin puolella. Molemmat pojat ovat pelanneet itse aikaisemmin niin jalkapalloa kuin salibandyakin, eli pallolajit ovat heillä hyvin hallussa. He kertovat hakeneensa kesätöihin nuorisopuistoon, sillä heitä kiinnosti mahdollisuus urheiluun sekä nuorten kanssa työskentelyyn. Poikien mukaan parasta kesätyössä on se, että heillä on hyvin vapaat kädet työn suhteen ja he pääsevät suunnittelemaan toimintansa itse.

Nuorisopuiston viestinnästä vastaa Milla, jonka vastuulla on puiston toiminnasta tiedottaminen ja myös tämän sivun päivittäminen. Mielestäni parasta työssäni on se, että pääsen tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä viestintään liittyen sekä kokeilemaan myös itselleni vieraampia juttuja, kuten esimerkiksi GoPro-kameran käyttöä videoiden kuvaamiseen freestyleparkin puolella. Pidän myös työn vapaudesta ja siitä, että saan toteuttaa omaa näkemystäni viestinnän suhteen. Viestintä ja sosiaalinen media ovat kiinnostanut minua pitkään ja voisin kuvitella työskenteleväni viestinnän parissa myös tulevaisuudessa.

Seuraa Pihlajamäen nuorisopuistoa

Instagramissa @nuorisopuisto ja Facebookissa Pihlajamäen nuorisopuisto.

 

2 kommenttia kirjoitukseen ”Heinäkuun kesätyöntekijöiden esittely

  1. Niina Häkkinen sanoo:

    Nuorisopuiston osoite ja ilmeisesti auki heinäkuussa. Saako 9v. Tulla toimintaan mukaan vanhemman mukana.

    • Milla P. sanoo:

      Moi Niina! Nuorisopuisto sijaitsee osoitteessa Jengipolku 8, Helsinki ja on tosiaan avoinna koko heinäkuun ajan vielä elokuun kahdeksanteen päivään asti. Puiston toiminta on lähtökohtaisesti avointa kaikenikäisille ja 9-vuotias sekä vanhempi ovat molemmat hyvin tervetulleita puistoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *