Nuorisopuiston kuulumiset

Moi.

Nuorisopuisto on kokenut rakenteellisen ja toiminnallisen muutoksen, sekä ns. resetoinnin, alkuvuoden ja kuluneen kevään aikana.
Nuorisopuisto aiemmasta poiketen, toimii tätä nykyä nuorten työllistämishankkeen tukikohtana, missä kahdeksan n. parikymppistä alalle orientoitunutta nuorta aikuista on alkuvuoden aikana koulutettu suunnnittelemaan ja toteuttamaan Nuorisopuiston toiminta kaudella 2016. Nyt tämä tehokas ja innovatiivinen porukka on siirtynyt Nuorisoasiainkeskukselle palkkatuettuun työhön ja toimivat osana Viikin nuorisotyöyksikköä aina marraskuun loppuun asti. Tämän reippaan ryhmän ansiosta, Nuorisopuistokin palvelee kahvilatoiminnan osalta ainakin syyskuun loppuun ja vielä kauemmin, mikäli säät niin sallii.

Nuorisopuistoa on hankkeen ansiosta katseltu uusin silmin kevään mittaan ja tämän lopputuloksena on muodostunut kaksi niin sanottua ydinkohtaa, mihin Nuorisopuiston toiminnan kehittämisessä tämän vuoden osalta keskitytään.

1. Katutaide nostaa profiiliaan Nuorisopuistossa, meiltä haettavien materiaaliavustusten ja neuvonnan osalta. Myös systemaattista ohjausta, koulutusta ja opetusta tullaan katutaiteen osalta järjestämään puistossa pitkin kesää ja syksyä. Tästä seuraa lisää infoa nettisivuille alkukesän aikana.

2. Toinen olennainen osa puiston kehittämistä on toimivan kahvilan toteuttaminen. Tähän asti kahvila on palvellut lähinnä nuorisoa, mehujään ja nuudelin muodossa. Jatkossa PihlisCafé on nimensä mukaisesti kahvila. Olennainen osa nuorisotyötä ja kasvatustyötä on ohjaus terveellisempiin elintapoihin ja ruokailutottumuksiin. Tästä syystä kahvilasta on jätetty pois säilöntäaineita täynnä olevat nuudelit ja mehujäät ja tilalle on valittu mm. myslipatukat, tuoreet hedelmät, tuoreet sämpylät jne. Myös grillausta ja mm. soppakeittiötä tullaan kesän aikana harrastamaan.

Näiden kahden osa-alueen lisäksi toki legendaarinen “Savelan parkki” tai “freestylepark” – miksi sitä kukakin haluaa kutsua – toimii osana Nuorisopuiston toimintaa tänäkin kesänä. Parkissa on juuri alettu huoltotyöt ja tänä vuonna saammekin koko paikan juurta jaksaen korjattua, kiitos meille myönnetyn kaupungin Lähiörahaston avustuksen. Parkki on vahvasti isompia linjoja ajavien, kokeneempien pyöräilijöiden suosiossa, mutta tänä kesänä tuon avustuksen ansiosta, pääsemme yhteistyössä harrastajien kanssa, kehittämään myös alueen rullalautailupuolen kuntoon.

Meiltä voi lainata edelleen pihapelejä, lautapelejä ja urheiluvälineitä omaan käyttöön, sekä liikunnan osalta on ohjattua toimintaa läpi kesän, erilaisten palloilulajien ja mm. parkourin muodossa.

Niin kuin moni on huomannut, viestintä puiston toiminnan osalta on tänä vuonna toiminut nihkeästi. Tämä osittain johtuu siitä, että tässä opetellaan vielä uutta toimintakonseptia ja toisaalta siitä, että nyt kun asiat on saatu raiteilleen, niin alkaa olemaan jotain, mistä viestittää. 🙂 Seuraa siis toki jatkossakin ahkerasti näitä nettisivuja tai somea, tänne aletaan päivittämään toimintakalenteria mitä pikimmiten.

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää Nuorisopuiston toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä Nuorisopuiston vastaavaan ohjaajaan Tommi Ripattiin, joko numeroon 040 6386632 tai sähköpostitse osoitteeseen tommi.ripatti@hel.fi

T: Puiston porukka: Jeli, Uthe, Heikki, Ahmed, Anssi, Iris, Roger ja Teemu, sekä NK:n “kiinteä” kalusto Ville ja Tommi.

Yksi kommentti kirjoitukseen ”Nuorisopuiston kuulumiset

  1. […] Nuorisopuiston kuulumiset […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *